• Вид:
  • Жанр:
  • Продължителност:
  • Среден рейтинг:

Trend of the Week с Елица Стойчева: Ресторант Rossini

Гледай
Сподели

Тази седмица в Trenda ще сбъдна две убедена съм общочовешки желания: ще ходим на ресторант и ще пътуваме надалеч поне чрез храната. Две занимания, които са постоянно модерни и желани. С екипа на Code Fashion имахме огромната привилегия да бъдем сред първите гости за месец март на ресторант Rossini.

Мястото бих определила като италианско бижу в центъра на София. Посрещат те с първокачествено италианско кафе, продължават с вкусен обяд, който не залага само на традиционните за Италия пица и паста, а те предизвиква да се гмурнеш надълбоко в многообразните възможности от морски дарове и различни видове месо. Съветвам ви да опитате непременно следното меню: супа, последвана от скариди с чесън, а след тях свински котлет със средиземноморска салата.

Любопитно е, че Къщата, в която се помещава ресторантът, е построена през далечната 1928г.,  и е била дом и художествено ателие на известния художник Петър Морозов, прочут със своите произведения „Спасяване на Самарското знаме“, „Хвърковатата чета на Бенковски“, „Сянката на Самуила“ и много други. Затова и някак мястото е орисано с творческа енергия. Ресторантът разполага със зимна и лятна градина, вътрешен и външен бар, но и с вътрешна част от няколко етажа, на всеки от които можете да се потопите в различен интериор. Независимо дали подготвяте бизнес вечеря или обяд, или пък просто събиране с приятели, прекрасното разположение на масите и детайлите на всяка стена и ъгъл, веднага създават усещането, че сте поканили гостите си не в ресторант, а у дома.

Предвид новите ни условия за живот, ресторантът е създал онлайн меню, което предотвратява допира между много хора, а както вече споменах масите са в отделни сектори и по този начин уютът се допълва със сигурност и спокойствие.

Винената селекция на Rossini е избрана от сомелиера Йордан Кирилчев.  Предложенията са точно балансирани между италиански и български вина, за да могат да накарат небцето ни да се разходи по света и у нас, а дори да не напускаме центъра на София.

Краят на нашето модно кулинарно приключение в Rossini завърши с топ десерта на ресторанта – торта Росини, която съчетава сладкото и лютивото. Да, правилно прочетохте, рецептата е като самия живот – пъстра, изненадваща и съчетаваща и невъзможните за сприятеляване вкусове. Ако искате да разберете кои са те, вижте във видеото ни тук и на www.rossini.bg

custom-fvplayer
Без отзиви за: Trend of the Week с Елица Стойчева: Ресторант Rossini
Напиши първи отзив

Отзиви Trend of the Week с Елица Стойчева: Ресторант Rossini

В момента няма отзиви за Trend of the Week с Елица Стойчева: Ресторант Rossini
Scroll to top