• Вид:
 • Жанр:
 • Продължителност:
 • Среден рейтинг:

Range Rover (премиера): „Императорът“ е само един

Гледай
Сподели

Управителят на Мото-Пфое Атанас Фурнаджиев и посланикът на Великобритания Роб Диксън представиха най-луксозния SUV на планетата

На бляскава церемония официално беше представен новият Range Rover – Негово Величество „Императора“. Флагманският модел, който е обявен за „Високопроходим автомобил на годината“ за 2022 г. в България, беше тържествено разкрит на грандиозен вечерен коктейл сред отбрана аудитория от бизнес лидери, предприемачи и родни знаменитости. Атанас Фурнаджиев, управител на Мото-Пфое и посланикът на Великобритания Роб Диксън приветстваха гостите. Те разкриха по атрактивен и интуитивен начин интересни подробности за петото поколение Range Rover.
През настоящата година Land Rover чества 52 години от излизането на пазара на най-луксозния SUV автомобил на планетата. Първият Range Rover се появява на бял свят на 17 юни 1970 г. За пет десетилетия досега той се превръща в най-желания, най-способния и най-могъщия премиум SUV автомобил в света. Range Rover винаги е бил и винаги ще бъде еталон за всички останали. И години наред всички останали се опитват да го доближат и да му подражават. Но Императорът до ден днешен си остава само един. Ненадминат!


През годините Range Rover получава редица световни отличия и извършва множество впечатляващи подвизи. Този модел става първият SUV, който разполага с постоянна 4WD система още от своето излизане на пазара, а през 1989 г. става първият в света 4×4, оборудван с антиблокираща спирачна система (ABS). По-късно през 1992 г. автомобилът става пионер като първия автомобил с въздушно окачване с електронно управление – което гарантира, че динамичното усещане при шофиране е толкова добро както на пътя, така и извън него. През 2012 г. последното поколение Range Rover става първият в света SUV, който разполага с изцяло алуминиева лека конструкция, правейки модела по-лек и по-ефективен. След толкова иновации неслучайно Range Rover става единственият автомобил в света, който е изложен в Лувъра във Франция като истинско произведение на изкуството.


В края на миналата година в Кралската опера в Лондон Land Rover официално представи петото поколение Range Rover. Няколко месеца по-късно Императорът прави своята официална премиера и в България. Новият Range Rover е най-желаният Land Rover досега, характеризиращ се с изумително модерно излъчване, естетическа грация, технологично усъвършенстване и характерния за него ненадминат лукс. Интересно е, че новият Range Rover дебютира за първи път в историята си със 7 места, а на третия ред седалки пространството е много по-голямо. Мястото за краката на пода е цели 864 мм, което позволява възрастен човек да пътува спокойно дори и на дълги разстояния. Както и досега, Range Rover се предлага в два варианта на междуосие – стандартна и удължена база. Освен със 7 места новият Range Rover е наличен в още две конфигурации на седалките – с 4 или 5 места в зависимост от бизнес класа.


Нивата на оборудване са 4 – SE, HSE и върховите изпълнение Autobiography и First Edition. По отношение на двигателите, Range Rover е наличен с 3.0-литров дизелов двигател с избор от мощност между 249, 300 и 350 к.с. „Императорът“ се предлага и с 3.0-литров бензинов агрегат с 400 к.с. Всички те са с MHEV, които разполагат с 48 волтов суперчарджър и 48 волтова литиево-йонна батерия за съхранение на енергията. Специално внимание заслужава и V8 мотора – 4.4-литра вариант със спиращите дъха 530 к.с. и 750Нм въртящ момент, с които автомобилът ускорява от 0-100 км/ч за едва 4,6 секунди. Новият Range Rover се предлага и с два хибридни мотора с мощности от 440 и 510 конски сили, като с тях само на електричество автомобилът може да измине до 113 километра. Автомобилът е един от малкото PHEV, които предлагат възможност за бързо зареждане с мощност 50 kW DC. Той може да се зареди до 80% за по-малко от час, което го прави един от най-бързо зареждащите се plug-in хибриди. През 2024 г. Range Rover ще се предлага и с изцяло електрически двигател.


Новият Range Rover е първият модел на Land Rover, който използва новата архитектура на шасито MLA Flex. Тя е изградена 80% от алуминий. В резултат на това новата конструкция на шасито е невероятно лека за автомобил с неговите размери, проходимост и твърдост. Основната особеност на новата платформа е многозвенното (5-точково) задно окачване, което позволява завиване на задните колела. Това се използва за първи път при модел на Land Rover, като е комбинирано с активни стабилизатори с електрическо управление (досега те бяха хидравлични). При скорост до 50 км/ч задните колела завиват в обратна на предните посока, а при по-висока – в същата, като така се подобрява стабилността на автомобила. Завиващата задна ос позволява постигането на радиус на завъртане от 11 метра, което е най-добрият показател в историята на модела. Пневматичното окачване разполага с най-много камери, предлагани в автомобилната индустрия, което със сигурност повишава комфорта. Те работят с адаптивни амортисьори, които могат да се регулират с помощта на системата Adaptive Dynamics. Тя е свързана с навигацията, като отчита всички особености на пътя, както и скоростта на движение.


Изключително внимание заслужава и новата Dynamic Response Pro системата. Тя представлява бързодействаща електронна система за контрол на накланянето. Модерната технология работи посредством нова активна 48-волтова електронна система за контрол на накланянето, която е много по-бърза и по-ефективна от хидравлична система. Тя генерира до 1400 Нм въртящ момент за контрол на страничните движения на шасито, допринасяйки за върховата стабилност на новия Range Rover на пътя и извън него. Впечатляващ е и режимът за газене. Той заключва задвижващия тракт, задава височината на возене до максимум и затваря всички вентилационни отвори на купето, за да позволи на новия Range Rover да гази до 900 мм във вода. Това са безспорно най-добрите показатели в класа.


Интелигентната трансмисия със задвижване на всички колела (iAWD) се управлява от технологията Интелигентна динамика на задвижване (IDD) на Land Rover, която следи нивата на сцепление и действията на водача 100 пъти в секунда, за да предвиди разпределението на въртящия момент между предната и задната ос с цел оптимална тяга на пътя и извън него.


Terrain Response 2 системата включва режими Автоматичен режим, Трева, Сняг, Пясък, Скали или Газене във вода. Автоматичният режим открива, избира и прилага най-подходящата настройка за терена по всяко време.


Новият Range Rover се предлага с усъвършенствани дигитални LED фарове с висока разделителна способност, които осигуряват обхват на лъча до 500 м. Тези дигитални LED фарове работят посредством 1,2 милиона микро огледала. Благодарение на тях и функцията Адаптивни предни светлини новият Range Rover е в състояние да засенчи до 16 обекта по пътя на новия Range Rover, гарантирайки, че другите участници в движението не са заслепени, като същевременно поддържа оптимално осветяване за водача. Технологията Предвиждащо динамично осветяване в завой използва навигационна информация, за да регулира активно светлинния лъч при приближаване към завои на пътя.


Новият Range Rover залага на усъвършенстваната отличена с множество награди информационно-развлекателна система Pivi Pro на Land Rover от ново поколение. Тя функционира в хармония с 13,1-инчов сензорен екран и 13,7-инчов интерактивен дисплей на водача. Работи със SIM карта и е най-бързата и интуитивна система в автомобилната индустрия. Пътниците отзад могат да се наслаждават на нова Развлекателна система посредством 11,4-инчови регулируеми HD сензорни екрани, монтирани на гърбовете на предните седалки. Те могат да се управляват независимо и поддържат връзка с повечето устройства с HDMI порт, а използването на възможността за Wi-Fi точка за достъп означава, че пътниците на задните седалки могат да се наслаждават на смарт телевизионни забавления в движение.


Системата Активно шумопотискане от трето поколение използва аудиосистемата Meridian Signature с мощност 1600 W, за да създаде един от най-тихите автомобилни интериори на пътя. Системата работи с допълнителни 20-ватови високоговорители в четирите основни подглавници в купето, които следят вибрациите на колелата, шума от гумите и звуците от двигателя, постъпващи в купето, като се генерира потискащ сигнал, който се възпроизвежда през 35-те високоговорителя на системата. Те включват чифт високоговорители с диаметър 60 мм в подглавниците за всяко от четирите основни места в купето, които създават тихи лични зони.


Изравнените дръжки на вратите работят с отключване при приближаване и заключване при отдалечаване, за да опростят процеса на влизане и излизане от новия Range Rover, като същевременно запазват елегантния му външен вид. Когато клиентите доближават зоната за отчитане на около 1,5 метра, изравнените дръжки автоматично се разгръщат, докато автомобилът се отключва от страната, към която се подхожда. Заключването при отдалечаване на около 2,5 метра автоматично заключва автомобила, когато клиентът напуска зоната за отчитане заедно с ключа.


За да се поддържа видимост назад при пренасяне на големи товари или пълен набор от седем пътници, новият Range Rover е наличен с технологията Вътрешно огледало за обратно виждане ClearSight9. С едно натискане на бутон вътрешното огледало без рамка превключва от конвенционално огледало към цифров екран, показващ изображения от гледащата назад камера с висока разделителна способност, монтирана на задната част на автомобила.


Гледайки напред, технологията за прозрачен преден капак ClearSight Ground View9 позволява на водачите да се възползват напълно от върховната проходимост на новия Range Rover на всякакви терени, като визуализират скритата от капака зона на централния сензорен екран на Pivi Pro. Наложените траектории помагат на водачите ясно да позиционират автомобила, а интелигентната система дори е в състояние да накара автомобила „да изчезне“, като осигурява изглед на зоната около и под него.


Новият Range Rover е проектиран, разработен и конструиран във Великобритания. Първоначалното тестване използва технология на симулация с над 140 000 часа изчислителен анализ преди физическото тестване. След това глобална програма за тестване прилага всички видове терени и температури, вариращи от 45-градусова жега в пустинята Сахара до под -30 градуса в Арктика.

custom-fvplayer
 • 1. The Holy Trinity

  • 13/09/2021
  • 25 mins
  Add-in a short description about each episode here. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer.
 • 2. Operation Desert Stumble

  • 15/09/2021
  • 25 mins
  Add-in a short description about each episode here. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer.
 • 4. Concert on the water

  • 20/09/2021
  • 15 mins
  Add-in a short description about each episode here. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer.
 • 1. Past, present or future

  • 08/06/2021
  • 12 mins
  Add-in a short description about each episode here. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer.
 • 2. The Fall Guys

  • 14/09/2021
  • 12 mins
  Add-in a short description about each episode here. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer.
Без отзиви за: Range Rover (премиера): „Императорът“ е само един
Напиши първи отзив

Отзиви Range Rover (премиера): „Императорът“ е само един

В момента няма отзиви за Range Rover (премиера): „Императорът“ е само един
Scroll to top