• Вид:
  • Жанр:
  • Продължителност:
  • Среден рейтинг:

АУДИО-ВИЗУАЛЕН СПЕКТАКЪЛ „РОМАНТИКА 22“

Гледай
Сподели

 „РОМАНТИКА 22“ Е АУДИО-ВИЗУАЛЕН СПЕКТАКЪЛ,
 СЪЧЕТАВАЩ ЕМБЛЕМАТИЧНИ КЛАСИЧЕСКИ ПРОИЗВЕДЕНИЯ
На 26-ти май на сцената на Концертната зала в Централен Военен Клуб, почитателите на класическата музика се докоснаха до един великолепен спектакъл с едни от най-изумителните млади творци – всички те са сред най-изявените и даровити музиканти в областта си, спечелили редица престижни международни конкурси и отличия. „РОМАНТИКА 22‘“ е мултисетивно аудио-визуално изживяване, което потопи гостите в атмосферата на отминали епохи и събития и неизменно остави у тях усещането за кино. Публиката бе пренесена в приказна реалност, в която посланието за любов и солидарност бе поднесено по изключително въздействащ начин.
Виктор Костов (пиано) и Кристиян Христов (тенор) подготвиха своя първи съвместен концерт с много любов, внимание и отдаденост. С тях на сцената се появиха и талантливата Гергана Георгиева (сопран), а присъствието на опитните музиканти от Симфониета – Враца бе гаранция за отличното преживяване. Участие взеха и балетна школа “Allegretta” със солист Ивет Митова.
Виктор Костов е роден през 2000 година в София. Завършил е НМУ „Л. Пипков“ със специалност пиано в класа на Мария Богданова. Получава първата си професионална награда на конкурса за млади инструменталисти и певци „Светослав Обретенов“ през 2010г. Една година по-късно дебютира на същата сцена с Пернишкия камерен оркестър „Орфей“, откривайки следващото издание на конкурса. През следващите години изнася още няколко концерта с оркестри като „Симфониета София“, „Софийски Солисти“ и оркестъра на Класик ФМ Радио.
Кристиян Христов е роден през 1999 година в София. Завършил е НМУ „Л. Пипков“ със специалност класическо пеене в класа на Росица Вълканова. Продължава обучението си в Университета за музика и драматични изкуства „Моцартеум“ в Залцбург при Кристоф Щрел в периода 2017-2019 и в Нов Български университет при Росица Вълканова.
На сцената бяха изпълнени произведения от Джакомо Пучини, Ференц Лист, Джордж Гершуин, Е. ди Капуа, Марио Ланца и др.

custom-fvplayer
Без отзиви за: АУДИО-ВИЗУАЛЕН СПЕКТАКЪЛ „РОМАНТИКА 22“
Напиши първи отзив

Отзиви АУДИО-ВИЗУАЛЕН СПЕКТАКЪЛ „РОМАНТИКА 22“

В момента няма отзиви за АУДИО-ВИЗУАЛЕН СПЕКТАКЪЛ „РОМАНТИКА 22“
Scroll to top