• Вид:
  • Жанр:
  • Продължителност:
  • Среден рейтинг:

10 години Iskra Art

Гледай
Сподели

Дизайнерът и художник Искра Георгиева с 10 годишен юбилей и рожден ден

„Завладяващи, привличащи погледа и енигматични“ така световни издания описват бижутата на дизайнера Искра Георгиева. Уникати, които са притежание на популярни личности от ранга на Алиша Кийс, Мария Шарапова, Александра Стан, Рик Юн, култовите Depeche Mode и десетки родни знаменитости, артисти и стилисти. Повечето от тях бяха част от артистичното отбелязване на десет годишния юбилей на галерията и „Iskra Art“. Тя е в нов собствен дом, който всеки може да посети и разгледа.
В пространството на ул.“Емилиян Станев“ 1Б са изложени емблематични бижута и картини, които визуализират творческия път на дизайнера през годините. Той включва участие в световното изложение World Jewelry Facets (2013) в Париж, селектирани бижута за Vogue и Book of Dreams Volume 3, а творението „Дива грация“ е избрано и изложено в Сеул, Шанхай и Париж, редом до бижутата на Jean Paul Gaultier, Andy Farrow, Erickson Beamon.
„Усет, естетика, фантазия, смелост и характер…Това са само малка част от „моментите“, които изграждат добрия стил, но дори и той без вдъхновение бледнее. А като артист аз го откривам в емоциите и в любовта. Тя е моята вдъхновяваща сила, в която ако вложиш всичко от себе си, тя оживява във всяко творение. И тогава всичко има смисъл.“ – сподели Искра Георгиева по време на събитието.
Акцент на вечерта бяха оригиналите на картините – „Емоции“, в които е вложен огромен заряд от и креативна енергия. “Лудост без граници” , “Не виждам”, ” Ангелска Усмивка” и емблематичната “Шшш…” също имаха „символичен“ десет годишен рожден ден. Произведението ”Шшш…” е определян като блестящ артистичен колаж, чийто образци са събирани цели 30 години, а от него надничат всички онези табута, които ни връщат във времето на първородния грях на Адам и Ева. Този триумф на еротичното изкуство изважда на показ онова, което десетилетия е грижливо крито в трезорите на частните колекционери от зоркото око на моралистите. Рожден ден има и друга емблематична картина – „Ангелска усмивка“. Тя преминава границата на настоящето и оживява в бъдещето като добавена реалност. Вече е публичен и безплатен филтър в социалните мрежи, в който вашето лице ще оживее в самата картина.
„Това са мои картини от миналото, на които вдъхвам нов живот, чрез дигиталните инструменти на бъдещето. Това е нова форма на послание, която придава допълнителна стойност на изкуството. В картините си винаги съм използвала различни техники и похвати, за да интерпретирам идеята, емоцията или състоянието, което преживявам. Творя цял живот, нямам спомен точно от кога, но винаги ще помня, как започнах да създавам бижута и в 8-ми клас, започнах да ги продавам с една единствена цел, за да се грижа за бездомните кучета пред блока. Това е моята кауза. Щастлива съм, че днес тази моя любов към животните се прероди и от 2016г е реално функционираща фондация в подкрепа на бездомни животни „Stray angels“- допълни дизайнерът.
Част от гостите на събитието се включиха и в новата кампания на Искра Георгиева “Гардероб с кауза”- KauzaCloset.com. Това е мястото, където забравените дрехи оживяват, за да даряват топлина на животните в беда. Всеки желаещ, може да направи дарение, като с получените средства подкрепя „Stray Angels” strayangels.org
Кулминацията на събитието също бе в подкрепа на „Бездомните Ангели“. Всички гости оставиха своя „визуален отпечатък“ под формата на автограф върху картина. Скоро тя ще бъде изложена на благотворителен търг, средствата от който ще отидат в помощ на фондацията.

custom-fvplayer
Без отзиви за: 10 години Iskra Art
Напиши първи отзив

Отзиви 10 години Iskra Art

В момента няма отзиви за 10 години Iskra Art
Scroll to top